Passie voor traditionele Javaanse maaltijden
Al meer dan 33 jaar worden onze gerechten op authentieke Indonesische wijze bereid. Wij gebruiken alleen verse producten en de gerechten zijn soms erg bewerkelijk. Toch draaien we ons er bij Klein Java de hand niet voor om.
Alle receptuur en keuken geheimen zijn door onze moeder aan ons doorgegeven. Waardoor het echt smaakt zoals oma het zou maken. Koken was haar lust en haar leven. Thuis kookte ze graag voor familie en vrienden, maar gauw werd haar keukentje te klein.
Met de komst van een pand aan de Haagdijk in Breda op 29 november 1991, groeide haar hobby langzaam maar zeker uit tot een volwaardige onderneming met zowel een eethuis, afhaal/bezorg en cateringservice. Daarmee was Klein Java een feit.
Klein Java is een familiebedrijf waar iedereen die er werkt dezelfde passie deelt: lekker eten! Ons doel is dan ook om anderen mee te laten genieten van de gerechten die wij zelf ook zo graag eten. We koken voornamelijk Midden-Javaans, met af en toe ook een aantal gerechten uit West- en Oost-Java.
Wij houden geen rekening met het Nederlandse smaakpatroon. Als bij ons op de kaart “pittig” staat, is dat dus ook Indonesisch “pittig”. Dankzij deze authentieke kookstijl trekt Klein Java gasten aan die Indonesië kennen, er geweest zijn of er zelfs geboren zijn.
Wij wensen u smakelijk eten / Selamat Makan!